Det senaste världsmästerskapet i bandy hölls i Sverige, närmare bestämt i Sandviken och Trollhättan. Den 29:e januari drog det igång och avslutades 5:e februari för grupp A. Grupp A med de bättre rankade landslagen spelade alla sina matcher i Sandviken, på Göransson Arena. Medan grupp B spelade i Slättbergshallen i Trollhättan. Grupp B påbörjade sina matcher tidigare, den 24:e januari och avslutades fyra dagar senare. I grupp B skulle det ha varit 11 st landslag med från början och det skulle ha varit ett rekord för ett världsmästerskap. Men Litauen drog sig ur i sista stund och det återstod endast 10 lag i grupp B.

I grupp B spelade följande landslag: Ungern, Japan, Mongoliet, Ukraina, Kanada, Kina, Tjeckien, Estland, Nederländerna och Somalia. Ungern slog ut Japan med 4-3 i semifinalen och lyckades på så vis kvala sig till finalen. I den andra semifinalen möttes Mongoliet och Kanada, där Kanada till slut lyckades vinna med 4-3 och ta sig till finalen. Mongoliet fick en liten revansch och knep bronset genom att besegra Japan med 6-5. Finalen blev en spännande historia där Kanada till slut drog det längsta strået och lyckades vinna med 4-3.

Grupp A spelades i Sandviken och där var Sverige en av favoriterna. Efter förkrossande 34-6 mot Tyskland så stärktes Sveriges självförtroende och man blev en ännu större favorit till att ta hem guldet. I semifinalen besegrades grannlandet Norge helt planenligt med 17-2 och Sverige var nu i final. På andra sidan av slutspelsträdet ställdes Finland och Ryssland mot varandra i en tuff semifinal. Ryssland vann något oväntat med 6-4 och blev Sveriges motståndare i finalen. Finland krossade Norge med 11-2 och tog med sig ett brons i bagaget. Sverige låg under med 3-1 i finalen, men lyckades på ett imponerande sätt vända och vinna efter ett sent mål i matchminut 91. Matchen slutade 4-3 och Sverige blev mästare ännu en gång.