I Sverige är sporten bandy mycket stor och spelas på allt från elitnivå till den bandy man ser på isrinken under friluftsdagen i skolan. Två lag delas upp med 11 personer i varje och med hjälp av en klubba ska man försöka få bollen in i motståndarens mål. Det är dock enbart spelarna som befinner sig på planen som har en klubba, målvakten står utan.

Som tidigare nämnt så är bandy en sport som intresserar många människor och idag finns det ett flertal olika matcher att följa. Föredrar man att se bandymatcher på tv är det vanligast att man använder sig av kanaler som t.ex. TV4 eller diverse svenska sportkanaler. Ju mer tekniken växer och moderniseras, är det dock fler personer som väljer bort tv:n, för att istället se på matcher via live-streaming online. På detta sätt kan man följa alla bandymatcher man önskar, oavsett om matchen spelas i Sverige eller inte och man kan även välja att se på direktsändningar.

Anledningen till varför streaming är så stort är inte enbart för att man har tillgång till ett betydligt större utbud av matcher och tävlingar, utan även för att många sidor som streamar sport, också lämnar utrymme för betting och odds. Att satsa pengar på bandy är både roligt och spännande och kan man dessutom följa matchen live, blir spelupplevelsen extra optimal. Det är dock inte alla bandyfantaster som önskar satsa pengar på sitt intresse och i dessa fall är det bättre att välja bort bettingsidorna, för en renodlad streamingsite.

Bandy är en relativt enkel sport om man är hyfsat bra på att åka skridskor. Människor kan oavsett ålder och kön kan utöva sporten, vilket gör att alla människor som önskar kan delta. Utöver Sverige är bandy även mycket stort i länder som Ryssland, Finland och Norge och man kan se tydliga tecken på att sporten även sprider sig till andra länder runt om i världen.